18:30

Katrineholms SK

Referat: Trosa Balkan FC - Katrineholms SK

Gameday again. Söndagkväll och resa till Trosa och enligt planeringen match i skjulet i Vagnhärad där vi inte direkt imponerade förra året. Nu har dock alla skattekronor som ramlat in i Trosa kommuns kassa tack vare deras fina läge under somrarna tydligen gjort resultat så de byggt en ny riktigt fin hall som vi fick spela i trots att den inte ens är invigd ännu. Det var en rejäl standardhöjning kan man lugnt notera. Publikplatserna kanske var tillräckliga även i den gamla hallen men standarden var Mercedes jämfört med Trabant och det till och med luktade nytt trä i denna hela. För Trosaborna finns nu möjlighet att arrangera till och med större tillställningarn än div 2 Futsal en sen söndag kväll.
Tyvärr litade inte alla på coachs information inför match utan gick istället på SöFFs information som denna gång alltså inte stämde och hamnade istället i Vagnhärad. När sedan stressen gjorde att en väska blev kvar i Vagnhärad efter detta stopp så blev det i vanlig bortamatchordning lite strul inför avspark med sena ankomster. Detta var dock inget som påverkade dagens lite mer påkopplade KSK-lag. Istället för de 0-5 som vi landade i efter fem minuter i hemmamatchen mot Balkangänget så hade vi efter 16 minuter i första istället ledningen med 5-0.

Redan efter tre minuter gjorde Ali 1-0 och vi fortsatte hålla hög nivå på försvarspelet och får bra möjligheter till omställningar och Noak och Daud följde på med två fina spel mål. Trosa Balkan hade få riktiga anfall utan allt handlade om att deras sjua skulle driva förbi och gå på avslut med sitt tunga skott. De har två bollar i virket när han fick igenom sina skott men det känns ändå inte oförtjänt när både Noak och Ali dubblar sina respektive målskördar och vi har 5-0 när deras 7 för första gången får helt fritt läge men det krävdes då en armbåge på munnen på Flex i duellen innan för att Flex inte skulle hinna med att blocka skott. Abukar hinner dock med ett 6-1 innan pausfikat så vi håller vår femmålsledning.
I andra börjar vi lite för avvaktande och löper inte tillräckligt vilket gör att vi får svårt att hitta lediga röda spelare och då blir det mycket felpass och korta anfall. Trosa tar över mer och mer men i denna inledning försöker en Trosa spelare överdriva en lätt touch och blir liggande vid vårt mål och vi får en kontring 4-3 och spelar bort dem inna Axel kan sätta bollen efter ett tungt skott. Trosa fortsätter ändå sin bästa period i matchen och sjuan gör ytterligare två mål och med 11 minuter kvar är det 3-7 och kanske lite kontakt. Det känns dock aldrig direkt oroligt för de har inte riktigt förmågan att skapa något om deras två vassast kort inte är på banan och de spelar så långa byten att de inte orkar hem när vi får omställningar. Detta ger till slut resultat för oss och Anton gör 8-3 innand Daud bombar in 9-3 och Noak får avsluta med 10-3.

Skönt med en stabil seger och vi fortsätter den för denns säsong lite märkliga trend att vi vinner allt borta och endast poängtapp på hemmaplan. Den första halvleken idag var en återgång till förra säsongens vägvinnade metodik med starkt och stablit försvarsspel och snabba omställningar och nu hög procent i avslutet då vi skjuter vid sidan om målvakten iställer för mitt på. Vi går ned oss lite en tiominuters period i andra men som helhet är det en riktigt bra tillställning och vi ger inte Trosa Vagnhärad någon riktig chans. Man hoppas verkligen att vi kan hålla uppe denna nivå även de sista matcherna så ska vi kunna blanda oss i slutstriden.

Kul att se Daud vara tilllbaka och han gör en riktigt stark insats tillsammans med Linus som gjorde ett strålande jobb på deras sjua och både snodde boll och blockade skott nästan varje gång han fick bollen i anfallszon och Noak som styr pressen på ett bra sätt och samtidigt effektiv i avsluten.